Holistische Massagetherapie
Met een holistische massage zorgen we dat je lichaam heelt door fysieke blokkades op te heffen en je lichaam op een diep niveau te ontspannen. Tegelijkertijd geeft jouw lichaam tijdens een holistische massage signalen die iets onder de aandacht willen brengen. Die signalen kunnen pijnlijke plekken in je lichaam zijn, maar ook emoties en gedachten die naar boven komen. Door aandacht te besteden aan signalen van je lichaam, word je bewust van wat er speelt. Je krijgt meer inzicht in jezelf.
We werken doelgericht op basis van een door jou ingebrachte vraag / situatie of fysieke klacht. In het intakegesprek concretiseren we samen je vraag/ behoefte en maken we de link met je lichaam. Dit neemt ongeveer 10 minuten in beslag.
Op de tafel nemen we de tijd om comfortabel te worden in je lijf en met mijn handen. Met een combinatie van technieken nodig ik je uit om verder te ontspannen, contact te maken en nieuwsgierig te worden naar wat er in je leeft.
Ik masseer niet alleen de plek waar de klacht zich uit, maar verbind de plek weer met de rest van het lichaam.
Kan massagetherapie mij helpen?
Met massagetherapie bereik je goede resultaten bij klachten zoals:
- vermoeidheid, slecht slapen en burn-out
- nek-, schouder- en rugpijn
-
gevoel van stress en niet lekker in je vel zitten
- alles is te veel en je ziet het even niet meer zitten
- langdurige pijn in spieren en gewrichten
- verdriet, eenzaamheid en/of somberheid
Wat levert massagetherapie op?
- bewustwording van wat er speelt, betere balans tussen lichaam en gevoel
- Meer energie en kracht voelen, minder last van spanningen en klachten
- oude spanningen en pijn kunnen verwerken en een plek kunnen geven
- in eigen kracht komen te staan waardoor betere contacten (meer vertrouwen) en waardevolle relaties aan gegaan kunnen worden
- groei en ontwikkeling
- zelfacceptatie en heel wording van je eigen levensverhaal
- doorstroming van blokkades en het vinden van oplossingen in het lichaam
- ontspanning en rust
Werking in het lichaam
Het lichaam beschikt over een lichaamseigen geheugen dat wordt vastgehouden in de celstructuren en bindweefsels van het lichaam in samenspraak met de hersenen en het geheugen. Ervaringen / situaties die we niet hebben kunnen integreren, zorgen ervoor dat er lichaamsspanningen zijn opgebouwd. Emoties worden vaak letterlijk en figuurlijk ingeslikt en daarmee in het lichaam opgeslagen. Dit speelt ook door in het dagelijks leven. Het is de bril geworden waarmee we naar de wereld kijken en de spanning die in het lichaam aanwezig is maakt hoe we reageren naar de mensen om ons heen en op situaties.
Werking ivm stress:
In een tijd met veel stress en (werk)druk stijgt je cortisol niveau. Dit hormoon is erop gericht om beter en sneller te kunnen presteren. Een prima hormoon dus als je actief wilt zijn en een deadline hebt te halen. Mocht de stress echter te lang duren blijft ook je cortisolniveau te hoog. Dan kun je het gevoel krijgen van constant “aan staan”. Gabor Maté schrijft hierover in zijn boek ‘Als het lichaam nee zegt'(2020):
'de tijdelijke stijging van het cortisolniveau, die plaatsvindt wanneer we te maken hebben met acute stress, is gezond en noodzakelijk. Niet gezond is het chronisch verhoogde cortisolniveau bij mensen die chronisch gestrest zijn'
Bij chronische stress lukt echt ontspannen niet meer en spelen er vaak concentratie- en slaapproblemen. Mijn ervaring met mensen die langdurig stress ervaren is dat de verbinding met het eigen lichaam minder wordt. Er is minder bewustzijn over hoe het eigen lichaam eraan toe is, laat staan wat er nodig is. Daarnaast is er een gerichtheid op wat er nog moet gaan komen en geen focus op het hier-en-nu.